Finalist Simon Den Haerynck (aka Mon)

Foto Simon Den HaerynckNL | Simon Den Haerycnk (aka Mon) won de voorronde van het BK Poetry Slam bij You on Stage in Antwerpen.

FR | Simon Den Haerynck (aka Mon) a gagné la présélection de la finale du CBK Poetry Slam chez You on Stage à Anvers.

Na een studie Toneel-, Film- en Literatuurwetenschappen besloot Simon ‘Mon’ Den Haerynck om de opgedane kennis en daarmee gepaarde maatschappijkritiek om te zetten in daden. En zo geschiedde. Hij won in 2011 de Kif Kif Awards categorie SLAM en veroverde een finaleplaats op FRAPPANT TXT. In 2012 behaalde hij een derde plaats op het Belgisch Kampioenschap Slam. De eerstvolgende editie, in 2014, werd hij tweede. In 2015 zou hij het wel tof en gepast vinden om te winnen, hebben we uit goede bron vernomen.

Sindsdien heeft hij menig cultuurcentrum, jeugdhuis, festival en concertzaal aangedaan en platgesproken. Van vaste klant op open mics en literaire avonden doorheen Vlaanderen en Nederland, tot grootschalige theaterproducties (Rumble In The Jungle) en internationale evenementen zoals SPOKEN XL (Amsterdam), TedXFlanders (Antwerpen), SOLAR Festival en Pukkelpop.

Bovenop de activiteiten als MC en host op open mics en performances in een breed gamma aan evenementen, geeft hij workshops taalcreativiteit, poëzie, rap en slam voor oa Urban Woorden en ARType.

“Ik loods u over de loden brug die blijft drijven door het watermerk.”
-Mon-